Kåsebergaprofiler
ALE IF

KÅSEBERGAS IDROTTSFÖRENING HETER ALE IF

Föreningen bildades 1938 och bedriver idag bordtennis, camping och en tennisbana vid idrottplatsen. Under vår och sommar finns IF Ale även i hamnen med sin åltombola. Se även IF Ales webbsida


HUSBILAR
ALE IF:S STÄLLPLATS FÖR HUSBILAR
  Naturskön ställplats med gångavstånd till Ales stenar. Ställplatsen drivs av IF Ale. Tillgång till dusch, wc och gratis påfyllning av vattentankarna. Fotbollsplanen får utnyttjas för spel och lek. Läs mer på ställplatsens Facebooksida.
Adress: Ales väg 2, 27178 Löderup
Tel:  0708-495449

SKÄRMFLYGNING

SE KÅSEBERGA FRÅN OVAN
Kåseberga har genom åren vuxit och blivit ett av Skandinaviens mest åtråvärda plats för skärmflygning som årligen besöks av piloter från hela Europa.
Tandemflyg är sedan länge ett populärt inslag i Kåseberga och Hammarsbackar.
Här finns utomordentliga område för Paramotor och en underbar natur. Se mer här.
SURFING
SVERIGES SURFINGPARADIS LIGGER I KÅSEBERGA
  Kåseberga är en fin plats för surfing, ett dessutom ganska säkert kort. Det håller på sydvindar på mer än 10 m/s”. Kåseberga passar både nybörjare och mer erfarna surfare med snälla vågor som bryter över sandbotten. Aktuella surfbetingelser kan Du hitta t.ex. på Kåseberga Surf Report and Forecast.

Ystads allehanda har skrivit om surfing i Kåseberga >> Läs här
Dagens nyheters artikel 'Surfa skånskt året om' kan Du läsa här

VANDRING
VANDRING I ÖPPNA LANDSKAP
  På Skåneleden möts man av ett böljande backlandskap, öppna betesmarker och svindande vacker utsikt.
En oförglömlig upplevelse för den som tycker om att fotvandra.
Ett av ledens spår leder förbi Kåseberga.  >> Läs mer här: Nybrostrand - Löderups Strandbad.

HAVSÖRINGSFISKE
POPULÄRT FISKE AV DEN "SILVERBLANKE" I KÅSEBERGA
På Österlen har vi kanske några av världens bästa havsöringslokaler.
Hela kusten – från Haväng i norr till Kåseberga i söder bjuder på ett fantastiskt havsöringsfiske efter den ”silverblanke”.
Havsöringsfiskare från hela Europa vallfärdar varje år till Österlen för att få sig en kamp med Österlen-öringen som är känd för sin storlek. Säsongen börjar 1:e januari, men det är först runt mars/april det stora antalet fiskare vallfärdar till Österlen.Du kan också åka med på guidade fisketurer med båt.  Det finns även goda möjligheter till fiske i fredliga sjöar. Läs mer här: t.ex. >> Fiske/VisitYstadÖsterlen

CYKLING
PÅ CYKEL KOMMER DU NÄRMARE NATUREN
Det absolut trivsammaste sättet att ta sig runt på i vårt område är att göra det på cykel. En av områdets många fördelar är att byarna ligger tätt, tätt, liksom de små fiskelägena längs kusten. Susa fram på små och slingrande cykelleder och vägar, långt från högtrafikerade vägar. Sevärdheter, caféer och restauranger är belägna nära lederna. Du kommer närmre naturen. Du kanske hittar ditt egna smultronställe?

På Visit Ystad & Österlen kan Du hitta information om en ny app med inspiration till aktiviteter, evenemang, sevärdheter, cykelslingor och vandringsleder.
Vandringstips och cykelturförslag hittar ni här.