Kåsebergaprofiler
Kåseberga bybor har mycket att berätta - du får här ta del av livshistorier, tankar och åsikter.
JIMMY AHL

"SJÖSJUK GICK I LAND MED RÖKERI"

"Pappans sjösjuka lade grunden till ett rökeri och en fiskbutik. I dag har den lika sjösjuke sonen skapat ett utflyktsmål på den skånska sydkusten".  Dagens Industri porträtterade Jimmy Ahl den 13 april 2017. En kopia av artikeln kan Du ladda ned här.


NILS CRONÉ

DOKUMENTÄRFILM OM KÅSEBERGA

En finstämd dokumentär om den lilla fiskebyn Kåseberga utanför Ystad.
Hur var det förr? Hur kommer Kåseberga att se ut i framtiden?
I filmen "Kåseberga", får vi bl a möta några Kåsebergaprofiler,
som berättar om byns förändring genom tiderna.
(gjord 2012 av av Nils Croné tillsammans med Sergej Israel, Jonna Nilsson & Simon Minó)

se filmen här


HERBERT WALLIN

"En fiskehistoria om Kåseberga"

skriver YA den 15 juli om boken "Vän med havet". "Fiskaren Herbert Wallin är källan som Jonas Wikborg har öst ur för att teckna ner historien om Kåseberga. Fiskets förändring går hand i hand med byns utveckling. Och Herbert Wallin har varit med om hela resan".

Klicka här, för att läsa hela artikeln


JONAS JONASSON

"LIVET OCH MUSIKEN SKA HA TUGGMOTSTÅND".

skriver YA den 2 juli i ett porträtt av Kåsebergas finaste mustaschbärare, Jonas Jonasson. "Han hoppade av gymnasiet för att han måste ha en synt. 30 år senare delar han sin tid mellan Ahls fisk, Ystad, Klondyke, Thailand och Bob Hund. Ständigt i rörelse, ständigt kreativ med nya musikaliska idéer".
YA-prenumeranter kan läsa artikeln här 


CALLE HAMMER

"MED ETT PINGISRACK I BAGAGET"

Kåsebergalaget IF Ales Calle Hammer gjorde nyligen en riktig långresa. Ett av hans mål 'var att lira på alla kontinenterna - Asien, Oceanien och Nordamerika'. Lira pingis alltså. Läs gärna Calles berättelse.
Du kan läsa artikeln här


SVEN SPLITTORFF

"HAN HÅLLER KOLL PÅ FLYTTANDE FÅGLAR"

"Ejdersträcket runt Skåne är ett uppskattat vårtecken. Sven Splittorff själv kan däremot knappast kallas något vårtecken; han gör ett pass här vid bunkern öster om Kåseberga nästan varje dag, året om. – Jag har ungefär 350 skådardagar i Kåseberga varje år". Så inledde Skånska Dagbladet ett porträtt av Kåsebergas meste fågelskådare i en artikel den 11 april 2010.
 Tidningen fortsatte:"Så gott som varje dag kan man på internet se hans rapporter om vad som flugit förbi hans observationsplats vid Kåseberga. Det har gjort honom till något av en institution inom svensk fågelskådning."

Du kan läsa artikeln här